Dealer verstevigt relatie met wereldleider in betonpompen

De Duitse fabrikant Putzmeister ontwikkelt en produceert hoogwaardige machines voor het transport van mortel en beton in bouwtoepassingen. Al 25 jaar verdeelt MMB machines de mortelmachines van Putzmeister. Maar nu is MMB machines ook de exclusieve distributeur in België voor de betonpompen van deze wereldleider. Daarmee zet MMB machines een beslissende stap voorwaarts in de uitbouw van zijn gamma en positie. 

 

In 2007, toen zaakvoerder André De Meyer MMB machines overnam, telde de firma uit Erembodegem vier werknemers. Intussen zijn dat er negentien, en nog is het bedrijf met spoed op zoek naar magazijniers en service-techniekers. Dat MMB distributeur is geworden van de betonmachines van Putzmeister is een bevestiging van die mooie groei en de perfecte service die het bedrijf wil leveren. “En natuurlijk is het ook een investering”, vertelt André De Meyer, “niet alleen in machines, maar ook in mensen. We hebben extra personeel aangeworven. En heel wat van onze mensen zijn in Duitsland opleiding gaan volgen. Putzmeister is een merk van A-kwaliteit. Daar hoort een onderhouds- en verkoopteam van A-niveau bij, toch?”

Putzmeister is een merk van A-kwaliteit. Daar hoort een onderhouds- en verkoopteam van A-niveau bij, toch?

Koploper op vlak van techniek

Putzmeister en MMB machines hadden al langer een gedegen partnerschap. Toen MMB de vraag kreeg om Belgisch distributeur te worden voor de betonpompen van de fabrikant, aarzelde de zaakvoerder niet. “Het is ook zo’n prachtige techniek. Grote machines waar veel nieuwe ontwikkelingen in zitten. 

Om maar te noemen: machines die automatisch afstempelen. Of de Ergonic Boom Control (EBC) die de machine veel stabieler maakt en makkelijker bedienbaar. Met zulke technieken is Putzmeister zijn concurrenten altijd een stap voor. De producten hebben een grotere tweedehandswaarde dan bij de concurrenten.”

Een drieledig gamma

MMB machines verkoopt en verhuurt zijn machines aan een divers cliënteel. Van kleine tot grote bouwondernemingen, aannemers van wegeniswerken, tuinaanleggers, betonstortbedrijven, zelfstandige pompbedrijven… “Met ons gamma kunnen wij een klant meerdere (allemaal A-merken) producten aanbieden. Onze autobetonpompen zijn gemonteerd op een vrachtwagen en makkelijk verplaatsbaar. Vaak doen ze twee tot vier werven op een dag. Onze stationaire pompen zijn voor langduriger gebruik. Ze staan zes maanden tot een jaar op een werf. De betonpomp verdeelt het beton tot op grote hoogte via vaste leidingen in het gebouw. De Putzmeister pompen met een rupsrijwerk zijn dan weer bijzonder geschikt voor paalfunderingen.”

Stationaire pompen voor prefab

Het nieuwe productgamma laat MMB machines toe om nog meer dan voorheen een all-in-one oplossing te bieden aan zijn cliënteel. Het bedrijf wil ook een nieuw marktsegment aanboren, met name dat van de prefabindustrie. “Onze stationaire betonpompen zijn perfect inzetbaar in productiehallen, waar ze het beton in de prefabbekisting pompen. Of het nu gaat om trappen, bloempotten, gewelven of betonblokken.”

Alleen correcte service ‘Keeps it pumping’

De eerste pompen zijn intussen verkocht, de (beton)molen draait. “Eigenlijk is het zo simpel als wat,” vat André De Meyer zijn visie samen. “Een goede service is alleen mogelijk met een grote voorraad wisselstukken en goed opgeleide techniekers. Als bedrijf moet je erop toezien dat je niet letterlijk uit de voegen barst. Het eerste waar we nu voor staan, is de aanpassing van het magazijn en onze werkplaats. Daarvoor hebben we een bouwaanvraag ingediend. Én talent houden en vinden, dat is nu een prioriteit.”